Go to footer

08/12/2559 A.T. Brief aan Thrakal cha-Lorzash


08/12/2559 A.T. Brief aan Thrakal cha-Lorzash

Postby Wilco » Tue Dec 08, 2009 2:43 pm

IC News Topic

Betreffende: Uitspraken in de Utgardian Herald
Kopie aan: The Utgard Herald

Aan Thrakal cha-Lorzash

Tot onze verbazing hebben wij ter oren gekregen dat lokale kranten uit Midgard de belangrijkste bron van informatie voor de cha-Lorash clan zijn. Uw inschatting van de situatie van Utgardians in Midgard is daarmee slecht ongeïnformeerd en slecht. Huis Naktoh is al jaren verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de handel van waren die getransporteerd worden op Terendil River.

Vele tienduizenden elven en fea zijn inmiddels afgeslacht met de wapens van Midgard. Midgardian crafters zijn sneller en efficiënter dan de dwergen uit Utgard. En al is de kwaliteit van hun wapens van een beperkte reputatie. Een orc in de frontlinies is beter af met een goedkoop Midgardian zwaard dan zonder de onbetaalbare wapens van perfectionistische dwergen.

Enkel de lafste onder de orcs is te bang om te lopen waar hij wil lopen. Of het nou de hoofdstad van Asgard is of een stad van Undain. U zult het vast met me eens zijn dat Utgard is waar de Utgardians zeggen dat het is. En Port Ossic is enkel een deel van Midgard zolang Utgardians het goed vinden dat Undain dat denkt. De wapens zijn hier goedkoop, het eten is hier goed. En als je zin hebt in bloed zijn er elven op staat te vinden.

Er is geen schanden in het kopen van wapens bij mensen. Dat een dergelijke angst onder sommige Orcs leeft is niet de zorg van Naktoh. Als cha-Lorzash liever wapens van orcs koopt dan zijn er genoeg schaduwachtige figuren beschikbaar die in het geheim hun wapens uit Midgard halen en ze voordoen als Utgardian vakmanschap. Als dat het soort wapens is waar cha-Lorzash de voorkeur aan geeft zijn ze hiertoe vrij. Maar een dergelijke leugenachtige opzet om je handen in te wassen is een huis van uw stand niet waardig. Wij hopen dan ook dat u niet met dergelijke lieden in zee bent gegaan.


Huis Naktoh
Ogres have layers. Standard HP + Body dev + heavy armor
User avatar
Wilco
Lore Master
 
Posts: 2397
Joined: Sun Mar 02, 2008 1:00 am


Re: 08/12/2559 A.T. Brief aan Thrakal cha-Lorzash

Postby Arjen » Mon Dec 14, 2009 11:57 pm

14de van 3de/4de van 3NGC, Sunscorch Settlement

Betreft: Uw recente poging tot contact

Geachte Heer, Mevrouw,

Recent is mij een brief onder ogen gekomen gezonden uit naam van Huis Naktoh. In deze brief werden meerdere aannames en beschuldigingen gedaan aan het adres van Huis Galrash. Helaas was er geen retour adres of ander middel beschikbaar om een gerichte brief terug te sturen. Daarom hierbij een algemene brief gericht aan Huis Naktoh, hopende dat deze ter ore komt van de schrijver van de brief.

Uit de brief blijkt wel weer hoe ver Huis Naktoh de weg van de echte Orcs kwijt is. Een echte Orc zou zich niet achter papier en mooie woorden verschuilen, maar gewoon recht in iemand zijn gezicht vertellen dat hij het een belediging vindt. Een echte Orc zou gewoon naar de Heer cha-Lorzash toe gegaan zijn en deze uit gedaagd hebben, of indien deze Orc van lagere positie zou zijn, de onderdanen van de Heer cha-Lorzash en via deze weg naar de Heer cha-Lorzash gegaan zijn. Echter hieruit blijkt maar weer de eerloosheid en lafhartigheid van Huis Naktoh.

Heer cha-Lorzash heeft er duidelijk goed aan gedaan om Huis Naktoh een schande te verklaren. Huis Naktoh is altijd al oneervol en lafhartig geweest, dit recente geval bevestigd dit alleen maar. Er zijn echter vele eerdere gevallen van de lafhartigheid van Huis Naktoh genoteerd door de scribes van Huis Galrash. Er is nog maar weinig ruimte over voor Huis Naktoh om hun falen te herhalen.

Mocht Huis Naktoh nog enige eer over hebben, dan nodigen wij een vertegenwoordiger van Huis Naktoh uit om zich tot Huis Galrash te wenden en op een eervolle manier dit geschil te slechten. Mogelijk zal de Heer cha-Lorzash dan ook zijn persoonlijke aandacht aan de aantijgingen geven. Op dit moment vind ik dit niet de aandacht van de Heer cha-Lorzash waard, deze heeft wel betere dingen te doen dan loze beledigingen te lezen. Maar misschien dat Huis Naktoh liever zich bezig houdt met de Havelaars te verleiden om ze serieus te nemen.

Hoogachtend,
Artog cha-Tarzog
Secretaris Buitenlandse Zaken
Huis Galrash

P.S.: Voor het geval dat Huis Naktoh denkt dat Huis Galrash zich "achter mooie woorden verschuilt", deze brief is opgesteld met veel moeite door een Midgardian die we gevangen hadden. Huis Galrash zal elke manier van communiceren accepteren, maar verwacht dat deze taal beter duidelijk is voor Huis Naktoh.
User avatar
Arjen
Game Master
 
Posts: 756
Joined: Tue Jan 15, 2008 1:00 am


Return to Board index

Return to UtgardWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest