Go to footer

16/04/2560 - Jerian's besluit


16/04/2560 - Jerian's besluit

Postby Pepijn » Fri Apr 16, 2010 5:02 am

Langzaam droogt de inkt op het zojuist voltooide perkament waarvan de druppel die de laatste punt vormt zich nog langzaam verspreid tussen de dikke vezels van het ruwe papier. Dit schrijven zal waarschijnlijk de grondslag worden voor Jerian entree in het werkelijke politieke spel van jallaplem.
Wat de oude tellurian betreft was het spel van de laatste paar maanden niks meer als een oefening voor wat er nou stond te gebeuren. Zijn besluit stond immers vast, nou hij bijna alle touwtjes in handen heeft achter de schermen van Jallaplem, wil hij tevens een open rol gaan spelen in de dagelijkse politiek van de eilanden.

En dat zal moeilijk worden. Daar deze stad de grootste handels locatie is binnen het Trollengedeelte van het rijk. Maar de man moet immers ergens beginnen en een positie als ambassadeur der Tellurians binnen Jallaplem is een goed begin voor Jerian. Snel schrijft hij nogmaals e brief uit gezien zijn controlle achtre de schermen in Jallaplem nagenoeg onvermijdelijk is. Deze is gericht aan de huidige regering der Tellurians, niks dramatisch of ijverig, maar gewoon een simpel bericht ter berichtgeving van de goede zaken die het steenwerkers gilde in Jallaplem verzorgt. Met tevens een geschenk ontworpen door een van Jerian's beeldhouwers, een buitengewoon talentvol Trollenjongetje, uitzonderlijk voor zijn ras en is gemaakt door een voltallig team steenhouwers en beeldhouwers.
Het beeldje, wat vervoert zal worden op 3 karren is een eerbetoon aan zijn vaderland en beeld een scene van een slachtveld dat eeuwen geleden plaatsvond waar de Utgardiens een buitengewone overwinning behaalde over de Asgardians.

Tevens schrijft Jerian een kort bericht aan zijn tweede man. Een simpel bericht, waar hij de wielen in beweging zet. Het opsporen van de tellurian ambassadeur zal beginnen.

========================
Nimoran,

De dam is opgeworpen, laat de rotsen uitgegraven worden.
========================
Pepijn
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 1438
Joined: Fri Oct 19, 2007 12:00 am
Location: Going on the run...


Re: 16/04/2560 - Jerian's besluit

Postby Midgard DM » Wed Aug 25, 2010 12:30 pm

Jerian "Murck" Steenoog,

Het is de city council van Evermine ter ore gekomen dat uw Jallaplem steengroeve goed werk levert. Dit doet ons deugd en u doet uw clan mother eer aan.

Het beeld van de zesde slag bij de Terrendil word ook erg gewaardeerd, daar ik hoop dat de steenhouwer in kwestie promotie verdiend, het is duidelijk dat hij hier maanden aan gewerkt heeft.

De council heeft een taak voor uw steengroeve, Jerian van de steenoog, een taak die prioriteit heeft boven uw andere clienten en waar extra compensatie tegenover staat.

Een grote hoeveelheid stenen (exacte grote en aantallen zijn bijgevoegd) moet vervoerd worden per schip naar de kleine Jemja-pas eilanden ten noorden van de Jallaplem eilanden. Zoals u ongetwijfeld kunt zien aan de aantallen betreft dit een aantal uitkijktorens, daar de vorige zijn vernietigd.

Het is uw taak, als u deze accepteert, om het verkrijgen, het vervoer en de bewaking van deze stenen te verzorgen, tot aan de plek der bestemming. Een drietal schepen plus bemanning worden u geleend voor deze taak.

Mocht deze taak u niet aanstaan zijn er waarschijnlijk andere taken die u voor ons kunt uitvoeren. U heeft, Ik moet melden bij uitzondering, de luxe van keuze.

Met eer aan clan,

Kafdor van de Aardvrucht, uit naam van de Evermine, City Council.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: 16/04/2560 - Jerian's besluit

Postby Pepijn » Wed Sep 08, 2010 6:43 pm

Met een diepe zucht bekijkt Jerian de brief, hij had een luxe, maar of hij eraan kon voorzien was een tweede.
Hij bekijkt de lijst met benodigheden eenmaal en pijnst een beetje. Zijn weg makend naar de grote archiefkasten in zijn kantoor zoekt hij naar een aantal informatie stukken. Zijn besluit zal alleen op informatie berusten, niet op de dienstwens van een oude tellurian. Hij zoekt de volgende stukken bij elkaar: Het productie manifest van de laatste maanden, de huidige openstaande orders, zijn boekhouding en zijn personeelslijst, inclusief de leerlingenlijst. Deze legt hij op zijn bureau om door te lezen, maar voor hij begint loopt hij naar de deur van zijn kantoor, waarop de kamer aansluit waar zijn rechterhand werkt.

"Jura, Ik heb een taak voor je. Zoek uit of er nog huurlingen zijn met een redelijke tot goede reputatie die intresse hebben in werk. Zorg dat ze zeebenen hebben, de koperkoppen van de laatste keer hebben me meer koppijn bezorgt als me lief is." Na dit bericht keerde Jerian terug zijn kamer in en begon de informatie te lezen in zijn boekhouding.
Pepijn
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 1438
Joined: Fri Oct 19, 2007 12:00 am
Location: Going on the run...


Re: 16/04/2560 - Jerian's besluit

Postby Midgard DM » Sat Sep 11, 2010 11:02 am

OC: Pepijn kun jij even voor mij beslissen of Jerian een breeder of fertilizer is? Aangezien Tellurians niet echt "mannen" of "vrouwen" hebben.

Jerian bestudeerd de informatie op zijn bureau met de opdracht in zijn achterhoofd. Het zou te doen moeten zijn. Als de vertraging over de andere opdrachten uitgesmeerd zou worden dan zouden al zijn andere klanten een weekje extra moeten wachten, en dat is nog ver binnen de deadline. Die stenen zouden waarschijnlijk toch stil hebben gelegen aangezien de bouw van die gebouwen pas later gepland staat. Ook het type stenen, de aantallen, de grotes, of hij er genoeg manschappen voor heeft om dit alles uit de groeve te halen, alles wordt tweemaal nagekeken. De conclusie is duidelijk, het is niet alleen haalbaar maar ook zeer lucratief. De enige onzekere factor blijft de bescherming van de stenen. De drie schepen zouden nodig moeten zijn voor het vervoer van de stenen zelf, er zijn andere schepen nodig voor de bescherming, gelukkig is er budget voor huurlingen aangezien er veel meer voor de stenen betaald wordt dan dat ze waard zijn.

Jura komt binnen met een lijst. "Grootste gedeelte van de huurlingen schijnen stil te staan, Jerian. Utgard is offensief op dit moment maar ze vallen nog niet aan. Voorbereidingen zijn nog steeds bezig. De huurlingen staan dus te springen om werk."

Er is budget voor ongeveer 5 schepen. Maar 5 schepen om 3 steen-vervoer schepen te beschermen is wellicht wat veel, ook omdat de steen vervoer schepen zichzelf ook licht kunnen verdedigen. Hoe minder schepen hoe meer winst er voor Jerian in zit als ze aankomen.

De volgende vier keuzes springen er uit en zijn dichtbij, maar als je iets specifieks zoekt is er grote kans dat het op de lijst staat:

Haste fleet deployment. De grootste vloot aan Midgardian huurlingen. Kunnen (meer dan) 5 schepen leveren. Erg professioneel en betrouwbaar maar midgardians. Hebben een grote collectie aan schepen om uit te kiezen.
Ghastdan. Een Gnome schip dat voornamelijk leeft van piraterij. Zeer sterke balista's. Goedkoop maar vlucht waarschijnlijk als de vijand te dichtbij komt of duidelijk in overmacht.
Greenwave tribe Trollentribe die dicht bij de green flow opereren. Ze wonen op boten die een soort drijvend dorp maken en zetten zelden voet aan wal. Kunnen 3 schepen leveren. Voornamelijk snelle kleine schepen met veel man aan boord voor boarding acties. Eisen dat ze alle schepen mogen houden die ze te pakken krijgen om aan hun dorp toe te voegen.
Utgard oars Een grote gemixte Utgardian vloot. Ook gebaseerd op boarding acties maar minder snel dan de greenwaves. Heeft ook gemiddelde balista's. Kunnen 5 schepen leveren.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Return to Board index

Return to UtgardWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest