Go to footer

10/03/2562 AT A brave new world


10/03/2562 AT A brave new world

Postby blazingeclipse » Tue Apr 10, 2012 9:13 pm

Het is schemerig in de hut die omakh als de zijne beschouwd. Het voordeel van een sjamaan zijn, bedacht omakh toen hij door de koepelvormige ruimte keek. Sjamanen kregen ieder hun eigen hut, al was het maar om een plek te hebben veilig in de trance te schieten die communicatie met de geesten mogelijk maakte. Een klein kampvuurtje brand in het midden van de koepelvormige hut, en een smal kringetje rook ontsnapt via het gat in de bovenkant van de hut. Het was aangenaam vertoeven in de ruimte, de warmte van het kampvuur genoeg om de kou buiten te houden en de solide muren gemaakt van klei over een gebogen frame van takken dicht genoeg om het ook droog te houden en het licht van het vuur te reflecteren. De gedachten van Omakh schoten nog een laatste maal langs de vreemde bevelen die hij gekregen had.

"Sjamaan gaat naar belangerijke plek, die niet asgard, utgard of midgard is" mompelt de shamaan als zijn vingers geoefend langs de kralen glippen waar zijn bevelen opstaan. Niet dat de kralen deze keer nodig zijn om het verhaal of de bevelen te onthouden, maar het is een oude gewoonte. Ogre, praat, spirit, lusje. Bekende symbolen, trots dat die drie symbolen en het lusje hem aanduiden. Reizen, ook geen onbekende. Belangerijke plaats, en dan een nieuw symbool. Een cirkel gevuld met stipjes omringt met andere stipjes en reispaden. Omakhs duim wrijft een paar keer over deze kraal om bekend te raken met het symbool en de betekenis, de ramificaties. "De vortex"

"Sjamaan Leider" Omakh snuift. Dat waren nu eens symbolen die niet vaak op hem sloegen. De volgende schuiven door zijn vingers, een complexe set, een lastig begrip ook. "Een kans om mijzelf te bewijzen. Maar niet alleen mijzelf is het wel? Ook mijn methodes, dat ogres sluw kunnen zijn" de kralen in zijn handen zijn een ingewikkeld netwerk van de symbolen voor hem als leider, de millitaire leider die boven hem staat, Tellurians, en een lusje omram en hout. De ogre taal was niet heel geschikt om een concept als zichzelf bewijzen uit te leggen, helemaal niet als het een speciale kans moest uitleggen. Dat zijn handen begrepen wat de kralen betekenden was in omakh's geest bewijs dat van wie deze bevelen uiteindelijk ook kwamen juist gekozen hadden.

De volgende kralen. Een groep. Hij mocht twee ogres uitkiezen om te helpen bij deze missie zo vertelde de afbeeldingen hem. Groep, keuze, twee, omlust en dan ogre hout en geit omlust. De glyph voor assisteren. Weer zo'n ongebruikelijke. Hij had de keuze al gemaakt voor wie hem zou vergezellen naar de vortex. Twee ogres die niet meer van elkaar konden verschillen eigenlijk. Nim, opvliegend en snel om te handelen en misschien nog sneller met haar vuisten. En dan Brada, afwachtend en stabiel, die misschien een sjamaan had kunnen worden als zijn vader niet ergens interesse verloren was in zijn zoon. Beide hadden een karakter waarvan Omakh vermoede dat ze met een vreemde omgeving als de vortex om konden gaan. Brada omdat hij niet oordeelde en ging zitten kijken totdat hij snapte wat er aan de hand was, naar weinig nieuwe dingen brachten Brada van zijn stuk.. Nim omdat ze koppig weigerde welke verandering ook haar te laten verslaan door de verandering of een ram op zijn of haar respectievelijke bek te geven voordat ie volledig plaats gevonden had. Hij had ze al laten halen, ze zouden hier snel zijn, vandaar dat hij de bevelen nogmaals doornam, ook al waren ze in zijn geheugen gegrift en uitgebreid uitgelegd.

Stam en het nieuwe symbool voor de vortex met een lusje, assisteren, hout en geit met een lusje, zoeken. De houten geit wilde dus contact met een groep op de vortex. "Een mogelijk bontgenootschap, hmm..." door omakhs gedachten schoten verschillende scenario's van wat voor bondgenoten de vortex zou kunnen herbergen, maar omakh moest al snel toegeven dat hij geen idee had wat op de vortex aan te kunnen treffen. Ogres, reizen, belangrijke vechters, de glyphes schuiven door de lenige vingers van de sjamaan en vertellen hun boodschap. "Slim om recruten buiten Utgard op te leiden." mompelt omakh, ietwat onder de indruk "erg sluw. Wie weet wat ze daar kunnen leren". De glyphes stonden niet letterlijk voor opleiden, aangezien ogres maar zelden aandacht besteden aan bewust trainen. De glyphes beschreven letterlijk genomen de reis van normale ogres naar belangrijke vechters.

Het stuk hierna verbaasde omakh. Voor de zekerheid haalde hij zijn vingers nogmaals langs de kralen, voor het geval hij zijn opdrachtgever verkeerd begrepen had. Nee. De glyphes kwamen overeen met zijn geheugen, stam ogre en vortex in een enkele lus. Er waren dus al ogres op de vortex. Onderzoeken. Dat klonk in ieder geval logisch.

En dan het laatste. Opnieuw de drie kralen voor shamaan, maar dan de vierde kraal erna anders. Niet leider, maar zien en horen samen in een lusje. Een sjamaan om toezicht te houden dus. Omakh haalt zijn schouders op bij deze glyphes. "Niet te vermeiden dat ze willen kijken of het goed gaat". Hij was aan het einde van de ketting gekomen. Omakh gaat ietwat verzitten en wacht op Nim en Brada om ze de bevelen uit te leggen. Het begint buiten zachtjes te regenen en de druppels maken een zacht tikkend geluid op de buitenmuur van de hut. Zachtjes knappert het vuur terwijl omakh het wat omport.

"Kom binnen"
blazingeclipse
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2043
Joined: Tue Sep 15, 2009 10:14 pm


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby Copperarm » Wed Apr 11, 2012 11:40 am

Nim stapt de schemerige hut van de shamaan binnen. Kleine druppeltjes water glinsteren in de schapenvacht die om haar schouders hangt en haar haar dat duizend kanten op piekt. "Goedenavond Omakh." Nim kijkt rond in de hut en zoekt een plekje uit bij het vuur, het is hier goed luisteren naar verhalen. Nim houd van goed luisteren naar verhalen, ze haalt de riem achter haar rug los, legt de schapenvacht op de grond naast het vuur en gaat zitten. "Ze zeiden dat je me wil spreken. Is het een verhaal? Hebben de geesten mij wat te melden?" Ze strekt haar handen uit richting het vuur. "Het is nat en koud buiten" Mompeld ze.
User avatar
Copperarm
Event Master
 
Posts: 2998
Joined: Thu Oct 12, 2006 12:00 am
Location: Heimr - Depends on the character...


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby Midgard DM » Wed Apr 11, 2012 12:01 pm

Brada stapt binnen en schud wat druppels naar de vloer. Het helpt maar weinig.

"Hallo. Omakh. Nim."

Langzaam zakt Brada naast het vuur ineen, en schuift zijn wapen opzij zodat het niet in de weg zit.

"Ik meld mij."
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby blazingeclipse » Wed Apr 11, 2012 4:02 pm

De Sjamaan staat op en verstelt het rookgat in het dak iets, waarna hij een extra blok hout op het vuur gooit. Bewust handelt hij langzamer dan gewoonlijk om wat spanning op te bouwen. Het is een oude gewoonte voor het vertellen van een verhaal. Niet dat hij precies een verhaal gaat vertellen, maar de regels waren een beetje wollig in dat opzicht. Een beetje verwachting kweken deed zelden schade aan hoe de boodschap uiteindelijk over komt.

"Ik ga op een missie" zegt Omakh. "Ik had moeten weten dat ze mij zouden sturen. Het verklaart waarom zoveel van de spirits opeens contact zochten". Plechtig houd hij de kralenketting met de bevelen omhoog zodat de andere twee ogres hem goed kunnen zien. "Belangrijke en misschien gevaarlijke missie naar de vortex".

De sjamaan rammelt met de ketting, de kralen tikken speels tegen elkaar terwijl hij vervolgt; "Ik ga niet alleen. Ik mocht 2 ogres uitkiezen die meegaan naar de vortex". De sjamaan kijkt van Nim naar Brada als hij pauzeert om de implicatie van zijn bericht in te laten zinken.
blazingeclipse
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2043
Joined: Tue Sep 15, 2009 10:14 pm


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby Copperarm » Wed Apr 11, 2012 8:42 pm

Nim bereid zich voor op het verhaal, zodra de sjamaan klaar is met spreken wacht ze een moment, denkt eventjes na kijkt naar Brada en Omakh, denkt nog even na, kijkt naar zichzelf en zegt. "Wij twee?"
User avatar
Copperarm
Event Master
 
Posts: 2998
Joined: Thu Oct 12, 2006 12:00 am
Location: Heimr - Depends on the character...


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby blazingeclipse » Wed Apr 11, 2012 10:36 pm

De sjamaan knikt als reactie op de vraag van Nim.
blazingeclipse
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2043
Joined: Tue Sep 15, 2009 10:14 pm


Re: 10/03/2562 AT A brave new world

Postby Midgard DM » Wed Apr 11, 2012 11:43 pm

Brada knijpt zijn ogen lichtjes samen en gromt wat.

"Geen Asgard daar... en Belangrijk."


Brada denkt wat na en schud dan zijn schouders los.

"Niet mijn keus. Orders zijn orders. Geen probleem."

Brada wacht nog even en voegt dan toe:

"Komen spirits mee?"

En na daar antwoord op gekregen te hebben voegt hij er droog aan toe

"Ik houd niet van gevaar."
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Return to Board index

Return to UtgardWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest