Go to footer

Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandyarin/Andromeda]


Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandyarin/Andromeda]

Postby Cecilia » Thu Aug 29, 2013 9:41 pm

(Open to Melchior (Menno) and Mandaryn (Django), who followed Andromeda through the portal to Heimr.Start at the portal but will soon follow into the Amberwoods)

Andromeda had duidelijk geen grap gemaakt toen ze zei dat ze zich aan elkaar vast moesten houden voordat ze door het portaal heen gingen. Andromeda zelf werd gelanceerd door het portaal en viel met een plof op de grond op een nogal ongracieuze manier. Ze kreunde even uit ergernis op een nieuwe blauwe plek maar duwde zich weer overeind toen ze twee vage ploffen achter zich hoorde. Ze keek door haar rode lokken naar Melchior wiens muts was afgevallen en zijn blonde kompaan. Oh de ironie als hij op zijn steek speer was gevallen.

"Alles nog heel?" Riep ze naar de twee mannen terwijl er drie boeken de berg af rolde die uit Melchior zijn buidel waren geglipt in de val. Nog een suizend geluid en de netjes opgeborgen doch zware tent slingerde zichzelf door het portaal en landde met een zware doffe klap bovenop Mandaryn. Andromeda kon het niet laten en er barstte in schaterlachen uit.

"Is de tent nog heel?" Grijnsde ze toen ze bij was gekomen. Maar het portaal suisde weer, signalerend dat er nog iets kwam. Ze begreep het niet de eerste paar seconden, maar toen werd ze een paar tinten bleker terwijl ze naar Melchior verbaasd keek.

".. jij hebt toch niet.. dat hele krat boeken mee geno-WAH!" Ze wist nog op tijd weg te duiken terwijl het krat vol zware boeken langs hun heen knalde.

"MELCHIOR!" Brulde ze gefrustreerd terwijl het krat met een harde krak landde. De boeken overal in het wilde weg verspreid. Wonderbaarlijk genoeg leek alles heel.. behalve het krat wat aan gruzelementen was.
Last edited by Cecilia on Wed Oct 02, 2013 9:10 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Cecilia
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2354
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:00 am
Location: Zoetermeer


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Menno » Sun Sep 01, 2013 11:09 pm

Even is het zwart voor de ogen van Melchior, maar snel komt zijn zicht weer terug en wordt hij zich bewust van de verandering van omgeving, geur en geluid. Al gauw merkt hij op dat zijn zicht echter nog niet zo scherp is. Hij tast even rond en na een paar minuten rondzoeken vind hij zijn bril hangend aan een takje. Zijn waardigheid als Scriptor in de vorm van zijn hoofddeksel hangt er net een beetje boven als een komisch spiegelbeeld van zichzelf. Hij doet gauw zijn bril weer op en zet dan zijn muts weer op.

Als hij zich probeert op te krabbelen hoort hij een suisend geluid wat van het portaal blijkt te komen en ziet als hij omkijkt de tent op zich af vliegen. Hij duikt weg en voordat hij Mandarynn kan waarschuwen beland de tent boven op hem. Gauw tilt Melchior de tent van zijn kompaan af; "Gaat het?" Vraagt Melchior snel.
Zodra blijkt dat hij in orde is, hij is natuurlijk wat steviger van lijf en leden, gaat Melchior op zoek naar zijn andere bezittingen. Hij vind al gauw een paar losse exemplaren van zijn bibliotheek.

Al gauw begint het portaal weer geluid te maken en snel herinnerd Melchior zich om een stap op zij te doen om even later de rest van zijn collectie voor bij te zien komen. Hij ziet achter een bosje net een golf rood haar voorbij komen en daarnaast een harde klap die het einde in luiden voor het boekenkrat.
Zodra hij nijdig zijn naam hoort, spoed hij zich richting Andromeda en begint hij zijn kostbare schatten bij elkaar te rapen en ze te inspecteren op beschadigingen. Gelukkig heeft hij op de Vortex leren boekbinden, wat ook voorziet in het herstellen van zijn boeken. Terwijl hij ze inspecteerd valt zijn oog op een interessant stukje tekst waar hij zich al gauw in verliest. Echter voelt hij al snel twee moordzuchtige ogen in zijn rug branden....
User avatar
Menno
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:52 pm


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Wilco » Tue Sep 03, 2013 4:29 pm

Op een afstand steekt een konijntje haar kopje tussen het lange gras door en kijkt hoe het gezelschap over elkaar aan het donderen is.

(Yay ik ben een konijn :P)
Ogres have layers. Standard HP + Body dev + heavy armor
User avatar
Wilco
Lore Master
 
Posts: 2397
Joined: Sun Mar 02, 2008 1:00 am


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Midgard DM » Tue Sep 03, 2013 7:47 pm

Het portaal van Midgard staat op een heuvel die uitkijkt over de nog altijd omsingelde en smeulende stad Ul-Targash.

Echter het gezelschap dat nu juist uit het portaal stapt ziet daar nog niks van aangezien er een kleine houten pallisade om het portaal staat.

Een drietal human en een enkele halfling wachters legt de 4 wetten van Midgard voor aan hun die nieuw zijn en zeggen hun dat ze die kunnen accepteren of weer rechtsomkeert kunnen maken. Vervolgens testen ze hun op ziektes die ze misschien meegenomen zouden kunnen hebben vanuit de Vortex en laten ze hun de pallisade uit zonder verdere problemen. Ook zeggen ze dat ze klaar staan om vragen te beantwoorden. Ze herhalen het verhaal in de tweede taal mocht dat nodig zijn.

De wachters maken een zenuwachtige indruk in het bijzijn van wezen van andere werelden.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Cecilia » Fri Sep 06, 2013 1:09 pm

Andromeda rolde met haar ogen het moment dat ze Melchior weer verzonken zag in een boek. Die man hield nooit op met lezen als hij daartoe de kans kreeg. Boekenworm. Ze was daarentegen redelijk verbaasd dat zonder die malle bril en muts, Melchior eigenlijk redelijk aantrekkelijk was. Dat was goed om te weten. Ze keek redelijk teleur gesteld toen hij zijn muts en bril weer had opgezet, ook al bracht het haar op een idee. Misschien was die malle bril en muts de reden dat Melchior overal zo makkelijk binnen kwam, iets wat haar op de Vortex al snel was opgevallen en reden was dat ze de Scriptor hier en daar gevolgd was.

Ze wreef over haar wangen, ze was lichtelijk nerveus over naar huis gaan. Ze had op haar tong moeten bijten om niet luidkeels te vloeken toen ze haar tribe tatoeages in de spiegel zag. Ze waren van groen naar donkerbruin gekleurd. Hoe het had kunnen gebeuren was haar niet helemaal duidelijk, maar ze had zo'n donkerbruin vermoeden. Ze hoopte dat ze gewoon nog het bos in kon komen, anders had ze heel wat uit te leggen aan haar leermeester Alun thuis. Die zou sowieso niet blij zijn zodra ze thuis kwam, hij had haar ten strengste verboden nog een keer naar de Vortex te gaan.

"Dus, klaar om te gaan?" Vroeg ze Melchior en Mandarynn. Ze had zich op de achtergrond gehouden terwijl de zenuwachtige wachters spraken met Melchior en Mandarynn, nog niet vergeten de chaos die ze hadden veroorzaakt op de markt van Svaldivar. In de tussentijd hield ze zich bezig een smakelijk konijntje te lokken. Die zou goed als avond eten dienen!

"Ik heb twee paarden hier vlakbij staan, ik denk dat de grootste jullie twee wel aan kan. Ik moet eerst even wat spullen thuis ophalen voordat ik jullie Asgard in kan nemen, of Midgard."
User avatar
Cecilia
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2354
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:00 am
Location: Zoetermeer


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Menno » Mon Sep 23, 2013 1:02 pm

Melchior reikt zijn hand uit naar de wachters en stelt zichzelf voor. "Ik ben Melchior Machinulis, en dit is Mandyarin Theodore. Wij zijn door deze dame uitgenodigd om uw wereld te bezoeken, zijn inwoners en hun cultuur te bestuderen." Als de wachters hun de wetten van Midgard uitleggen, knikt hij instemmend; "Klinkt geheel logisch. Wij zijn hier met de beste bedoelingen en willen slechts doen wat Tempus ons ingeeft, namelijk alle Wielen en Raderen van het Uurwerk van het Universum documenteren en zo proberen het Uurwerk weer compleet te maken en te herstellen in zijn vroegere glorie!"
Als ze klaar zijn met de wachters draait Melchior zich om en knikt naar Andromeda; "Ja, ik ben er klaar voor", terwijl hij gauw even een notitie maakt in een klein notitieboekje en daar een klein tekeningetje bij maakt. Hij stopt zijn boeken in de zadeltassen van een van de paarden en klopt dan zijn jas af en rangschikt de rest van mijn kleding.
"Heb jij wel eens paard gereden?" vraagt hij Mandyarin. Mandyarin schudt van nee; "Nee, helaas nog niet. Maar eens moet de eerste keer zijn." "Okay, als jij dan achter me gaat zitten, dan rijdt ik het paard wel. Dan hoef jij het slechts goed vast te houden." zegt Melchior. Na een keertje proberen op het paard te komen, zucht Melchior even. "Kan je me even een voetje geven, het paard op?" vraagt Melchior dan aan Mandyarin.
Zodra Melchior zit reikt hij zijn hand uit naar Mandyarin. "Okay, jouw beurt." Mandyarin heeft er zichtbaar minder moeite mee om op het paard te komen en zodra hij zit kijkt Melchior naar Andromeda en zegt; "We zijn er klaar voor. Leid ons de weg. Ik kan niet wachten om meer te zien van deze wereld!" Een grote lach verschijnt op het gezicht van Melchior, en een kleine glinstering in zijn ogen is zichtbaar achter de bril.
User avatar
Menno
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:52 pm


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Midgard DM » Mon Sep 23, 2013 6:42 pm

De wachters antwoorden niet veel meer dan... "Uh, tuurlijk. Succes daarmee." en laten Melchior en de rest zonder problemen verder.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Cecilia » Mon Sep 23, 2013 11:26 pm

Andromeda was zonder veel problemen op haar paard, een grote vos kleurige ruin. De wit-zwart gevlekte was niet veel kleiner dan die van haar, en leek wat onzeker terwijl Melchior in meerdere pogingen probeerde op de rug van het beest te komen. Andromeda beet op haar lip, haar lachen inhoudend. Het was redelijk hilarisch de twee heren het paard op te zien stuntelen. Maar uiteindelijk zaten ze klaar om te gaan, en maakte ze zich in een comfortabele stap richting de grens van Midgard waar de Amberwoods vlakbij waren.

Het had 2 dagen geduurd, een overnachting in een louche herberg waar Andromeda maar met de heren op de kamer had geslapen omdat de waard haar iets te scheef aan keek. Ze had toch al een tent met ze gedeeld dus het kon haar maar weinig schelen. Dit keer had ze Melchior mooi op de krappe bank laten slapen die onder het raam stond en had het bed voor zichzelf geclaimed. Het was alleen maar eerlijk nadat ze 3 nachten in zijn voortent had geslapen waar ze een paar keer wakker was geworden van de beestjes die s'nachts over haar gezicht liepen. Okee, het was al gastvrij dat hij haar überhaupt in zijn tent liet slapen, touché. Ach, soms was de prijs van informatie wat.. oncomfortabel.

Ze kwamen alle drie redelijk klam aan in de late namiddag van de tweede dag. Ze hadden net een redelijk hevige stortbui op hun donder gehad en de paarden keken wat oncomfortabel en moe. Maar de stap begon er sneller in te komen, ze wisten dat ze dichterbij hun stal kwamen. Andromeda duwde haar capuchon af, blij dat ze in de regen een wollen mantel aan had die de regen redelijk afstootte. Melchior en Mandyarinn waren alleen minder goed gekleed tegen het soms regenachtige Heimr weer en waren nog steeds redelijk klam.

Ze grijnsde toen ze dichterbij de komende bosrand kwamen, en een klein wit klei huisje opdoemde. Thuis. Ze was weer thuis.

"We zijn er heren, dat huisje daar woon ik!" Zij ze en spoorde haar merrie aan in een soepele draf. De andere merrie volgde snel genoeg, wetend dat ze dicht bij hun thuis waren.
User avatar
Cecilia
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2354
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:00 am
Location: Zoetermeer


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Menno » Tue Sep 24, 2013 4:13 pm

Huiverend had Melchior maar zijn toga omgeslagen. Echter kon het druilerige weer zelfs niet het humeur van Melchior bederven. Hij was op een ander Rad van het uurwerk! De ontdekking van het portaal naar de As bleek nog veel waardevoller dan hij in eerste instantie dacht. Hij wierp even een blik over zijn schouder en zag dat Mandyarin minder moeite had met het weer. Hij had een mantel van walvissenhuid uit zijn tas gehaald en die omgeslagen. Maar ja, hij kwam dan ook van de vrijsteden van de Commodis Negotiatoribus en daar waren ze wel gewend aan een beetje nattigheid. De speer hield Mandyarin in zijn hand, geducht voor eventueel gevaar. Hij mocht dan maar een gewone visser zijn, maar zijn bezoekje aan de As had hem aangescherpt. Melchior gaapte een keer. De overnachting in de herberg had hem niet een volledige nachtrust bezorgd, maar korte nachtjes was hij wel gewend van zijn opleidingstijd als Scriptor. En nog regelmatig maakte hij het laat omdat er te veel te lezen was en tijd verliezen een zonde is. Mandyarin leek zich thuis te voelen met slapen op een houten vloer. Hij kon zich voorstellen dat als visser je niet anders kan, dus het wel gewend was.
Hij gaf zijn ogen in de tussentijd goed de kost. Bossen en af en toe een boerderijtje met een paar kleine veldjes was alles wat hij zag. Melchior keek goed uit naar andere levensvormen van deze wereld. Zijn eigen wereld werd alleen door mensen bevolkt als intelligente soort capabel tot spreken, maar hier waren er veel meer wezens die konden spreken. Hij had zijn notitieboekje in de aanslag in de mouw van zijn toga voor het geval hij er een paar zag.
Een beetje in gedachten verzonken liet hij het paard rustig achter dat van Andromeda aan lopen, tot dat hij uit zijn gedachten opschrikte toen Andromeda aankondigde dat ze haar woning bereikt hadden.
"Ah wat een prachtige woning." zei Melchior. "Zijn deze typerend voor de omgeving? Hoe heet het hier?" bestookte Melchior Andromeda met vragen. Een beetje onverwacht draafde Andromeda weg richting het huisje en alleen door zich goed vast te houden kon Melchior zich nog op het paard houden toen hun paard er achteraan ging. Hij merkte dat dit voor Mandyarin onverwacht kwam toen hij zijn grip in de toga van Melchior verstevigde.
User avatar
Menno
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:52 pm


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Midgard DM » Tue Sep 24, 2013 6:06 pm

(OC: Reizen naar de grens van de Amberwoods duurt ongeveer 15-20 dagen per paard (naar het midden van de amberwoods zo ongeveer 5 dagen extra. Als je een boot neemt ga je sneller heen (ongeveer 10 dagen + 5 dagen te paard), maar terug kan dat niet want dat is tegen de stroom in. Niet dat het heel belangrijk is hoor, maar dan weet je dat voor een volgende keer. Meer detail in het klein hier onder mocht je geïnteresseerd zijn.)

De reis van het portaal in Midgard naar de grens van de Amberwood is ongeveer 750km. Te paard kost je dit dus ongeveer 15 dagen (zeer ruwe schatting). Ik weet niet precies waar jou huis is, maar als je naar het midden van de Amberwood wilt kost je dat al gauw 5 dagen extra. Terugreizen kost evenlang.

Veel handiger is waarschijnlijk reizen per boot met de rivier uit Pederon pool richting gaint lake en Guardian lake. Die relatief grote rivier is groot genoeg voor schepen en loopt rakelings langs/door amberwood. Dit kost je waarschijnlijk zo een 10 dagen naar de Amberwoods (naar mijn schatting) en dan nog naar je huis. Naar de moots reizen is dan weer handiger te paard; aangezien je dan tegen de stroom in zou moeten.

Heen en terug reizen naar huis is waarschijnlijk niet handig tussen de summoning en moots, je bent langer aan het reizen dan dat je thuis zit. (waarschijnlijk slechts een paar dagen) Misschien wil je aan je factie navigator vragen of hij je thuis (of relatief dicht bij huis) afzet volgende keer zodat je alleen de heenreis hebt.
http://heimr.nl/sites/default/files/ima ... %20Map.png
http://heimr.nl/sites/default/files/svg ... ga_map.svg
http://heimr.nl/sites/default/files/ima ... 0final.gif

When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Midgard DM » Tue Sep 24, 2013 6:25 pm

Als Melchior tijdens de reis oplet op de levensvormen in Midgard dan zal hem opvallen dat mensen het leeuwendeel van de bevolking vertegenwoordigen. Halflings, dunne fragiel uitziende wezens die voornamelijk gehurkt door het leven gaan en die zichtbare aderen op hun bleke huid dragen en Gnomen, op de wangen licht geschubde wezens, zijn ook regelmatig te zien.

Hoe verder het tweetal oostwaards reizen hoe meer Halflings er zichtbaar zijn, echter ter hoogte van Svaldilfar, een grote militair uitziende stad, worden de halflings weer zeldzamer.

Een drietal orcs komt het tweetal ook onderweg tegen, evenals een Fae troubadoer en handelaar die een rumoer deelt met het tweetal over gevechten tegen kobolden in de silverpeak mijnen. De Fae verteld Melchior over de 15 rassen op Heimr als hij de moed heeft om er om te vragen en een verhaal over de Vortex teruggeeft.

Kwa flora ziet Melchior voornamelijk heuvellandschap met grassen, met in de verte ten zuiden van hun tijdens bijna heel de reis de pieken van de silverpeak mountains zichtbaar; als een soort derde metgezel.

Fauna bestaat in het begin van de reis voornamelijk uit Cavadors. Een soort kruising tussen een buffel en een tijger, maar naarmate ze verder reizen wordt de fauna gevarieerder en zijn wilde paarden, hazen en in de verte een verdwaalde render te zien; een vuil wezen dat niet hoger kan zijn dan kniehoogte, maar zo ver weg niet meer dan een ongevaarlijk silhouet.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4190
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Menno » Fri Sep 27, 2013 10:50 pm

Melchior kijkt zijn ogen uit en vertraagt de reis een beetje door regelmatig de wezens die ze tegenkomen aan te spreken en ze vragen te stellen over waar ze vandaan komen en vragen over hun cultuur en gebruiken. Ook de Fae spreekt hij aan en vraagt hem dezelfde dingen die hij de andere wezens heeft gevraagd. Als de Fae er een verhaal over de Vortex over terug vraagt, begint Melchior te vertellen; "We waren bezig met een opgraving in de ruïnes van een oude stad die half bedolven is geraakt. Na een aantal dagen kwamen we toe aan een onderaardse ruimte onder het grootste gebouw van de stad. Deze was voor de helft gevuld met puin en zand. Dit koste ons minstens drie dagen, en toen konden we het object wat in het midden van de ruimte staat in volle glorie aanschouwen. Twee vierkanten stenen pilaren, met een grote stenen latei er boven op. Symbolen waren op het object aangebracht, waar we in ieder geval de symbolen van twee van de Twaalf herkenden, namelijk Leo en Virgo.
We begonnen een onderzoek naar het object en toen we de symbolen van dichtbij bekeken en aanraakte, verscheen er een vlies als van een wateroppervlak tussen de pilaren en de latei. Het leek licht te geven, zodanig dat we bijna de lantaarns in de ruimte niet meer nodig hadden. We wisten niet zeker wat het verschijnen van het vlies had veroorzaakt, maar we vermoedde dat het had te maken met het aanraken van de symbolen. Dagen van discussie gingen voorbij en we gingen experimenten toepassen op het object.
Brandanis, een van mijn collega Scriptors begon met kleine voorwerpen door het vlies heen te gooien. Gauw spoedde ik mij naar de achterkant om te zien wat er gebeurde. Het enigste wat ik hoorde was een licht gezoem, maar de objecten verschenen niet. Ik vroeg aan Brandanis of hij inmiddels de objecten gegooid had, en toen hij dat bevestigde, stonden we voor een raadsel, een verschijnsel wat we nog nooit hadden gezien of van gehoord hadden. Zo weet ik inmiddels dat hier magie in het spel was. Ik kom namelijk van een wereld die geen magie kent." Verklaard Melchior aan de Fae.
"We bonden een stokje aan een touwtje, en wierpen dat door het vlies heen. We zagen dat het touwtje halverwege in het vlies bleef hangen, bijna alsof je het in water zou hangen. En toen Brandanis het touwtje terugtrok, kwam ook het stokje weer terug door het vlies. We schroefde het experiment een beetje op en haalde er een van de karrenhonden bij. We lokte het dier door het vlies met wat voedsel, en toen hij blijkbaar het voedsel op had gegeten aan de andere kant van het vlies kwam hij vanzelf weer terug. Na een uur herhaalde we het experiment, en wederom kwam het dier weer terug. Echter toen we het experiment nogmaals herhaalde, merkte we dat de riem strak trok. We trokken het dier gauw terug, maar tot onze spijt, maar ook onze verbazing was de hond half aangevroten door een vreemd wezen met grote klauwen en een mol-achtige bek.
Een beetje bleek rond de neus trokken we ons terug in het kampement. We discussieerde nog de hele avond door, maar Brandanis was moe en ging op tijd naar bed. Ik wilde echter nog even zitten en denken en eventueel nog wat boeken doornemen. Toen ik omhoog keek naar de hemel en daar de lichamen van de Twaalf zag, schoot er een stoute gedachte door mijn hoofd. Ik twijfelde even, maar verzamelde toen mijn spullen, laadde ze toen in mijn handkar en liep toen met kar en al naar de onderaardse ruimte. De soldaten die op wacht stonden vroegen wat ik kwam doen, maar toen ik aangaf dat ik niet kon slapen en nog even het object wilde bestuderen lieten ze me door.
Voor me zag ik het object boven me uit torenen. Toen nam ik een aanloop en ging ik door het vlies heen, de kar achter me aan hobbelend. Ik voelde vreemde krachten die aan me trokken, en alles was roze en paars om me heen, maar na een paar seconden voelde ik een koude avondlucht om me heen. Ik deed mijn ogen open en stond tussen een aantal bosjes. Ik zag mijn eigen adem en merkte dat het hier kouder was dan waar ik net was dus pakte ik mijn toga uit de kar en sloeg deze om.
Na een paar minuten hoorde ik ineens een hoop rumoer uit de verte komen. Het kwam uit de richting waar ik ook licht zag. Ik hoorde een hoop mensen schreeuwen. Ik besloot richting het rumoer te gaan en toen ik uit de bosjes kwam, zag ik waar het geluid vandaan kwam. Er was een gevecht bezig bij 5 grote monolieten die in een kring staan. De mensen werden aangevallen door langzaam lopende menselijke wezens, maar die riekte naar dood en verderf. Sommige miste ledematen. Ik had nog nooit zoiets gezien. Het leek alsof de doden weer tot leven waren gekomen.
Gauw spoedde ik mij richting de 5 monolieten en vluchtte de mensenmassa in. Daar sprak ik de eerste de beste persoon aan en vroeg waar ik was. Hij keek me eerst even nietszeggend aan, maar toen hij door had dat ik daar voor het eerst was, legde hij mij uit dat ik op de Vortex was.
De Vortex, vroeg ik mijzelf af? Ik vroeg door. Waar ligt deze plek dan? Welk continent? Welk eiland? De man leek een beetje verward door al mijn vragen, maar hij legde me toen uit dat dit de wereld tussen alle andere werelden is. Als je van de ene wereld naar de andere wereld wilt reizen, moet je over de Vortex. Toen daagde me het. Zou dit de mytische wereld zijn die in oude geschriften wordt beschreven? Dan zou dit de As moeten zijn, de As waar het Uurwerk der Universum omheen draait. Langzaam verscheen een grote grijs op mijn gezicht en ik zag de man een beetje verontrust kijken. Ik kon echter alleen maar denken; Ik ben op de As!"
User avatar
Menno
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:52 pm


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandarynn(?)/Andromeda]

Postby Cecilia » Wed Oct 02, 2013 9:08 pm

(Uhh.. Brian.. dan zouden ze niet eens tijd genoeg hebben om überhaupt bij de Amberwoods aan te komen. Dat en ze zijn te paard. Misschien idee om iets hierop te vinden, anders kunnen spelers nooit realistisch heel Heimr zien en zijn vast aan bepaalde gebieden. Of gewoon flexibel met deze regel te zijn?)

Alle ballen nog aan toe, wat kon die man práten. En het hield niet op. Andromeda keek lichtelijk verveeld terwijl Melchior zijn verhaal deed over waar hij vandaan kwam. Toch, ze hield haar oren gespits, informatie was belangrijk, waar het ook vandaan kwam. Ze wist dat er geen magie op zijn thuiswereld voor kwam, maar dat ze het universum vergeleken met een gigantisch uurwerk was niet voor haar. En het klonk nogal.. bizar..

Enfin, eenmaal bij de Amberwoods aangekomen was ze zowel blij om thuis te zijn, als het feit dat haar nekharen steeds verder overeind gingen staan na mate ze dichterbij het huisje kwamen waarin ze leefde. Het was haar lichaam die op magie reageerde, en ze wist al wie haar opwachtte in het hutje.

"Melchior, zou je de paarden wat haver kunnen geven voor me..?" Zei Andromeda terwijl ze van haar paard afstapte toen ze eenmaal waren aangekomen. "Er staat een emmer klaar in het schuurtje daar als ik me niet vergis.." Zei ze terwijl ze de heren niet aankeek en half wuifde naar het kleine schuurtje naast haar huisje. Ze rechtte haar schouders en duwde de deur open waarvan ze al wist dat die van het slot zou zijn.

Ze was niet voor bereid van de muur van magie die tegen haar aan sloeg op het moment dat ze binnen stapte. Vorige keer was haar Leermeester al kwaad geweest over het feit dat ze wéér naar de Vortex was gemaakt. Kwaad kwam nu niet eens meer in de buurt van wat er van haar meester Alun af kwam. Ze siste zachtjes toen zijn hoofd met lange witte haren richting de deur opening waar ze stond draaide. Waar ze hoopte op amethist kleurige ogen te zien, keken in de plaats zilver priemende scherpe ogen haar aan. Oh fuck. Niet goed, helemaal niet goed.

"So, how was your trip to The Vortex, Andromeda?" Een diepe bariton stem echode door de kamer, scherp gearticuleerd van bleke lippen.

"Master.. I can explain.." Begon Andromeda, maar werd snel in de rede gevallen toen haar Leermeester uit de stoel kwam waarin hij gezeteld was. Ze nam een stap terug van schrik toen de man zich volledig uit rekte en richting haar draaide met zijn volle 3 en een halve meter hoogte. Verdomme, hij was echt kwaad!

"I think the time for excuses are over, Andromeda."

De deur klapte achter haar dicht.
User avatar
Cecilia
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2354
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:00 am
Location: Zoetermeer


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandyarin/Andromeda]

Postby Menno » Wed Oct 02, 2013 9:29 pm

Zodra Andromeda aan Melchior vraagt voor de paarden te zorgen, neemt Melchior de paarden aan de teugels mee. Terwijl ze van de haver eten uit hun haverzakken, geeft Melchior ze een goede poetsbeurt. Plotseling voelt hij zijn nekharen omhoog gaan staan wanneer hij uit het huisje een lage stem hoort komen. Gauw loopt Melchior naar buiten terwijl hij nog even gauw uit de zadeltassen zijn notitieboekje haalt. Buiten zie hij ook Mandyarin enigszins ontzet naar het huisje kijken, duidelijk ook getroffen door het vreemde gevoel.
User avatar
Menno
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 28, 2013 11:52 pm


Re: Dus, zie hier, Heimr! [Melchior/Mandyarin/Andromeda]

Postby Cecilia » Wed Oct 02, 2013 10:07 pm

"I have every right to go to the Vortex if I'd want to, Master! I'm not a slave!" Andromeda antwoorde bot, haar kaken strak op elkaar klemmend. Ze gromde zachtjes, haar knokkels wit terwijl ze haar vuisten balde.

"Yes, and remember who made you not a slave. Perhaps I should have just kept you chained when you were a child, then you wouldn't give in to such stupidity!" Snauwde Alun, terwijl zijn zilveren ogen glinsterde in het licht. De enorme man nam nog een stap richting Andromeda, die met haar rug tegen de muur stond. "I didn't train you for over twenty years just so I can drag your cold dead body back home from the portal!"

"I'm learning there!" Probeerde Andromeda, maar ze wist dat het een zwak excuus was. Vrijwel iedereen ging vroeger of later dood als ze naar de Vortex gingen. Je nam kansen, kansen die je vaak genoeg de kop konden kosten.

"You don't NEED to learn more!" Brulde Alun als antwoord en greep Andromeda met grote klauwige handen bij haar schouders. Ze siste terwijl de nagels door haar jurk heen priemde en haar huid kraste. Ze was even herinnerd aan een van de mollen doe met ongeveer dezelfde klauwen haar op de Vortex een keer te grazen hadden genomen.

"You are needed here Andromeda, you are one of the few healers we have and you bloody well know it! And to make matters worse, you took Datura with you! What do you want, leave us with no healers at all when there is a raid?!"

Plotseling stilde Alun, zijn neusvleugels strak terwijl hij de lucht rond hun heen rook.

".. You brought others. Who are they?" Vroeg hij onmiddelijk. Dat de exacte plek van de Amberwoods tribe binnenin het bos geheim bleef was essentieel. ".. did you spread you legs for them too?" Snauwde hij terwijl zijn scherpe grip op haar schouders versterkte.

"No! I didn't! How dare you!" Zei ze kwaad.
User avatar
Cecilia
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 2354
Joined: Tue Oct 03, 2006 12:00 am
Location: Zoetermeer

Next

Return to Board index

Return to AsgardWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest