Go to footer

Eduard W. Droogstoppel

Post your first draft, and after that, get help from the heimr community to create a cool character and get it approved.

Eduard W. Droogstoppel

Postby Bufiku » Mon Oct 11, 2010 9:41 am

Naam: Eduard Willemszoon Droogstoppel
Geslacht: Man
Ras: Human
Type: Handelaar / Bankier / Diplomaat / Onderhandelaar
Karakter of gedrag: Sociaal (niet joviaal), onderzoekend
Levensdoel: Gildemeester worden
Eigenaardigheden: Verzot op Fey-drank
Gezelschap: Rebecca Droogstoppel - Ebbenhout
Geloof: Niet praktiserend
'Alignment': Good
Vaardigheden: Handel, Rijkdom, Diplomatie
Achtergrond:

Eduard komt uit een kleine nederzetting nabij Southfork, dichtbij het Damp Forest. Hij groeit op in een harmonieus gezin. Zijn vader is in goeden doen door handel met de Feyfolk uit de Damp Forest, voornamelijk drank en muziekinstrumenten.

Eduard geniet door de welstand een goede opvoeding, en leert de Feyfolk beter kennen dan een gemiddeld mens. Als Eduard 12 jaar is, wordt hij naar Port Ossic gestuurd om ervaring op te doen en zich te bekwamen bij een gilde. Hij begint als jongere in het bankiersgilde, en leert daar de fijne trucjes van het betere boekhouden en investeren.

Hij ziet met lede ogen aan dat het handelsgilde makkelijk geld verdient, maar vaak niet slim hun winsten investeert. Met zijn kennis van het boekhouden en investeren stapt hij op 24-jarige leeftijd naar een handelsgilde, en begint daar aan een tweede loopbaan, ditmaal als handelaar. Met zijn reeds eerder opgedane kennis maakt hij al snel carrière in het handelaarsgilde.

Natuurlijk blijft zijn kennis en netwerk niet onopgemerkt, en begin 30 wordt hij gerekruteerd door de Vorgard Handelsorganisatie. Daar ontmoet hij zijn vrouw, Jonkvrouwe Rebecca Ebbenhout.

De dagelijkse leiding van Vorgard merken het echtpaar op, en laten Eduard groeien in de organisatie. Het doel is dat Eduard uiteindelijk ook zitting neemt in de dagelijkse leiding, maar daarvoor heeft hij nog te weinig zelfstandige ervaring. Zijn vrouw Rebecca heeft wel deze ervaring, maar mist de kracht om een deal af te ronden en binnen te halen.

Op een gegeven moment blijkt dat er maar mondjesmaat op de Vortex gehandeld wordt, terwijl het mogelijk moet zijn om gigantische winsten te maken met Meesterwapens en grondstoffen uit Midgard. Dit is niet naar de zin van de Gildemeesters, en zij sturen hun protégées naar de Vortex, met de opdracht de zaak te inventariseren en waar mogelijk de winstgevendheid te verhogen.

Eduard kan in deze opdracht zijn kennis en kunde tonen. Zijn vrouw Rebecca zal met hem meegaan om met haar creativiteit het handelsgilde op de Vortex nieuwe manieren van handel te ontplooien. De twee krijgen de opdracht mee om de economie op de Vortex te stimuleren, het handelsgilde op de Vortex te laten groeien, en de winst te verhogen. Indien mogelijk wil Vorgard een vorm van invloed in of controle over het handelsgilde.

Vaardigheden:
Lezen 2 pt
Rekenen 1 pt
Herken Bijzonder Voorwerp 3 pt
Kennis van Kruiden 2 pt.
Rijkdom 4 pt.
Nobility 1 pt.
Invloed in Vorgard Handelsgilde 1 pt.
Totaal besteed 14 pt.
Gespaard 1 pt.

Totaal
Bufiku
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 7
Joined: Sun Oct 03, 2010 9:29 pm


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby nallath » Mon Oct 11, 2010 10:15 am

Zeg, volgens mij heb je het skill systeem niet helemaal goed begrepen ;). De 15 punten die je hebt kan je alleen uit geven aan skills uit het VA boekje. Heimr heeft een los aantal punten voor heimr gerelateerde skills.
nallath
Heimr Demigod
Heimr Demigod
 
Posts: 1927
Joined: Sun Apr 27, 2008 12:00 am
Location: Onder je bed!


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby Bufiku » Mon Oct 11, 2010 12:34 pm

Ik heb de Heimr-punten nog niet gevonden. Ik heb met extra punten uitgifte proberen aan te geven dat Eduard extra kennis heeft op wat gemiddeld mag worden verwacht.
Ook al kloppen de punten misschien niet, ik heb al wel heel veel lol met dit character gehad afgelopen weekeinde!
Bufiku
Poked its head through the portal
Poked its head through the portal
 
Posts: 7
Joined: Sun Oct 03, 2010 9:29 pm


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby Midgard DM » Mon Oct 11, 2010 5:00 pm

Aangezien dit een monster personage is, is hij niet gebonden aan punten. Ik neem op dit moment nog even aan dat je punten als volgt zijn (voorlopig):
Lezen en schrijven 1 pt
Rekenen 0 pt (rekenen is gratis)
Herken Bijzonder Voorwerp 2 pt
Kennis van Kruiden 2 pt.
Totaal besteed 5 pt.
Gespaard 10 pt.

Het is niet verplicht om je punten build hier neer te zetten en als monster raad ik dat zeker ook niet aan. (monsters hebben sowieso niet echt een punten build en de vaardigheden van een monster zijn meestal een verrassing voor de spelers).

Je punten verdeling is dan ook niet meegenomen in de beoordeling van je achtergrond.

Ik heb slechts 2 nitpicks op deze achtergrond:

1.
Hij ziet met lede ogen aan dat het handelsgilde makkelijk geld verdient, maar vaak niet slim hun winsten investeert. Met zijn kennis van het boekhouden en investeren stapt hij op 24-jarige leeftijd naar een handelsgilde, en begint daar aan een tweede loopbaan, ditmaal als handelaar.


Er zijn meerdere handelsgildes en families binnen Midgard. 1 van de weinige dingen die nog niet volledig gemonopoliseerd is binnen Midgard en waar nog flink om gevochten wordt. (Er is nog een discussie gaande binnen het DM team hoe realistisch dit is en of niet alle guilds binnen Midgard opgesplitst moeten worden in meerdere guilds).

Er is dus niet zoiets als "het handelsgilde", je kunt hier gewoon heel makkelijk "een handelsgilde" van maken zoals je dat in je tweede zin doet. Ik weet niet zeker of dit een fout was of dat je je dit al besefte maar aangezien je speelstijl dacht ik dat je dat soort details wel intressant zou vinden.

2. Hoe oud ben je op dit moment? Ik zou zeggen 30 aangezien Vorgard nog maar net bestaat (of in ieder geval nog maar net publiekelijk ontstaan is. Het zou kunnen dat het stiekem al was opgezet toen het bekend werd dat er een wereld achter het portaal ligt, maar dat betekent dat Vorgard nog maar 2 jaar bestaat). Dit betekend ook dat je binnen een jaar ofzo van het ontmoeten van je Vrouw getrouwd bent. Dit kan natuurlijk, maar vind je misschien wat onrealistisch en zou je misschien nog aan willen passen.

Verder, top werk, duidelijk onze Lore goed gelezen.

Goedgekeurd.

PS. wees je er van bewust dat handel tussen humans en Feyfolk heel zeldzaam is en dat je vader dus in een verdomd goede handelspositie zit omdat feyfolk handelswaar zeldzaam is in Midgard.

PPS. Het is eigenlijk "feyfolk-drank" om verwarring met "fae-drank" te voorkomen. ;)
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4191
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby Vileheart » Mon Oct 11, 2010 6:32 pm

Brian, kleine aanvulling een jonkvrouw is iemand van Adel, iets waar Midgard niet aan deed toch?
Vileheart
Heimr Immortal
Heimr Immortal
 
Posts: 782
Joined: Mon Feb 25, 2008 1:00 am
Location: Oud-Beijerland


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby Wilco » Mon Oct 11, 2010 7:32 pm

jup, goed punt Ingmar. Midgard heeft geen adel, alleen maar rijke klerelijers.
Ogres have layers. Standard HP + Body dev + heavy armor
User avatar
Wilco
Lore Master
 
Posts: 2397
Joined: Sun Mar 02, 2008 1:00 am


Re: Eduard W. Droogstoppel

Postby Midgard DM » Sun Oct 17, 2010 11:00 pm

Extra puntjes voor Ingmar!

Adele rangen zouden nog steeds kunnen bestaan in Midgard. Overhevelingen van een oude tijd (toen Midgard nog een koning had.) Maar een adele rang heeft nu absoluut geen bestaansrecht of machtspositie meer in Midgard. Heel misschien dat sommige oud-adele families de naam nog met trots dragen en doorgeven aan hun oudste dochters of zonen, maar dit zal zeer zeldzaam zijn.
When you see the word "realism" in any Heimr discussion, please substitute "internal consistency of imagined world such that it abides by its own laws both implied and explicit, including laws such as 'elves exist' and 'magic works.'"
User avatar
Midgard DM
Game Master
 
Posts: 4191
Joined: Fri Feb 22, 2008 1:00 am


Return to Board index

Return to Character creationWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest